Diensten

Hulp bij het Huishouden

In een bepaalde fase kan huishoudelijk werk te zwaar voor u zijn of u herstelt van een ziekte of operatie. Of omdat u vanwege uw leeftijd of een chronische aandoening bepaalde klussen niet (meer) kunt doen.

In dat geval kunt u een beroep doen op de professionele medewerkers Hulp in de Huishouding van Primazorg Den Haag. Uw vaste hulp zal u met plezier helpen. Wij staan voor u klaar! Huishoudelijke verzorging wordt niet door CIZ geïndiceerd, maar de gemeente neemt het over. We vragen huishoudelijke verzorging dus bij de gemeente aan. Afdeling WMO beslist of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp. Na de beslissing starten wij de zorg.

De mogelijkheden zijn:
U krijgt een persoonsgebonden budget (PGB). met dit geldbedrag kunt u zelf inkopen. U ontvangt zorg in natura (ZIN). Dan krijgt u directe hulp van een aanbieder.

Begeleiding Individueel

Het kan zijn dat u ondersteuning nodig heeft bij het dagelijks leven, dan kunt u een beroep doen op Primazorg Den Haag.

Deze ondersteuning kan gericht zijn op het oefenen van de vaardigheden of het begeleiden in het aanbrengen van structuur. Bij begeleiding helpen wij u met verschillende dingen, zoals; hulp bij het regelen van randvoorwaarden op het gebied van wonen, onderwijs, werk en inkomen. Plannen en stimuleren van contact in persoonsgebonden sociale omgeving bij psychosociale problemen. Verder ondersteunen wij in het afhandelen van posten en het bijhouden van de administratie. Uw zorgmanager kijkt samen met u welke begeleiding het beste bij u past.


Persoonlijke Verzorging en Verpleging

U kunt in een situatie terechtkomen dat u niet meer voor uzelf kunt zorgen.

Voor sommigen is dit van korte duur, voor anderen helaas wat langer. In beide gevallen kunnen wij u helpen met uw verzorging. Er komt bij u een verzorgende langs die u bijvoorbeeld helpt met douchen, bij aan- en uitkleden of hij/zij helpt u met uw was. Tevens kunnen zij eventueel uw maaltijd bereiden. Onze professionele verpleegkundigen verplegen u thuis. Zij verrichten alle verpleegkundige handelingen die u nodig heeft. Zij verzorgen uw wonden, dienen medicijnen toe of geven injecties. U kunt zowel overdag, als 's avonds of 's nachts geholpen worden. U bent bij onze vaste medewerkers in goede handen.

Wilt u verpleging en verzorging aanvragen of meer informatie? Belt u dan ons.