Hulp bij huishouden

In een bepaalde fase kan het huishouden te zwaar voor u zijn of u kunt herstellende van een ziekte of operatie waardoor u niet in staat bent om huishoudelijke taken te verrichten. Een andere oorzaak kan ouderdom of een chronische aandoening zijn waardoor u bepaalde klussen niet (meer) kunt doen.

In dat geval kunt u een beroep doen op de professionele medewerkers Hulp in de Huishouding van Prima Zorg Den Haag. Uw vaste hulp zal u met plezier helpen. Wij staan voor u klaar! Wij kunnen uw huishouden geheel of gedeeltelijk uit handen nemen. U kunt hierbij denken aan hulp bij de volgende huishoudelijke taken:

  • Het schoonmaken van het huis;
  • Het verschonen van de lakens;
  • Het stofzuigen en dweilen;
  • Het zemen van de ramen;
  • Het wassen van uw kleding.

Wij geloven erin dat een schoon en opgeruimde woonruimte een positief effect zal hebben op uw welzijn. Voordat wij aan de slag gaan, brengen wij uw wensen en behoeften in kaart. Vervolgens verwerken wij dit een persoonlijk ondersteuningsplan.

Voorwaarden

Huishoudelijke verzorging wordt niet door CIZ geïndiceerd, maar door de desbetreffende gemeente. Hierdoor vragen wij uw huishoudelijke verzorging bij de gemeente aan. Afdeling WMO beslist of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp. Na de beslissing starten wij de zorg. Hulp bij het huishouden valt onder de WMO als u:

  • 18 jaar of ouder bent, en
  • het huishouden niet zelf kunt verrichten vanwege een ziekte, beperking of uw leeftijd, en
  • geen recht heeft op Wlz-zorg, en
  • geen of niet voldoende hulp krijgt uit uw omgeving

Hulp bij het huishouden wordt voor een deel vergoed. Dit betekent dat u ook een eigen bijdrage dient te betalen. De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van diverse zaken zoals uw inkomen en vermogen, de samenstelling van uw huishouden, uw leeftijd én of u al een eigen bijdrage betaalt voor andere voorzieningen. Het Centraal Administratiekantoor (CAK) berekent op basis van deze zaken de hoogte van uw eigen bijdrage. Wilt u zelf al een inschatting van hoeveel uw eigen bijdrage is? Dan kunt u op de website van het CAK een proefberekening maken van uw maximale eigen bijdrage per vier weken.

Hulp bij huishouden voor onverzekerbare vreemdelingen en asielzoeker

Prima Zorg Den Haag is een gecontracteerde zorgaanbieder en is daarom bevoegd om hulp bij het huishouden aan te bieden aan onverzekerbare vreemdelingen en asielzoekers.
Maatschappelijke ondersteuning en langdurige zorg wordt voor asielzoekers van alle leeftijden vergoed. Het gaat om zorg die regulier valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet langdurige zorg (Wlz).

Huishoudelijke verzorging aanvragen

Wilt u meer informatie? Dit kan met een vrijblijvend intakegesprek. U kunt een intakegesprek aanvragen via de onderstaande knop of via de email, info@primazorgdenhaag.nl kunt ook direct telefonisch contact opnemen op het volgende telefoonnummer: 070 219 25 85. Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 bereikbaar.

Aanmelden

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.