Klachtenreglement

Klachten of andere uiting van ongenoegen

Als cliënt zijnde kan het voorkomen dat u niet tevreden bent met de geleverde zorg en/of ondersteuning. Naast ontevredenheid kan een situatie voordoen wat u ongewenst of waar u niet tevreden over bent. In dit soort gevallen kunt u ten alle tijden hier een melding van maken om de situatie te bespreken.

Wat is een klacht?

In dit geval bedoelen wij met een klacht een uiting van ontevredenheid over een van de geleverde dienstverlening en/of de zorgverleners waar u contact mee heeft gehad.

Hoe en waar kunt u een dient klacht of uiting van ongenoegen indienen?

Uw klacht of uiting van ongenoegen kan persoonlijk, telefonisch, schriftelijk of per e-mail worden ingediend. Om uw klacht zo snel mogelijk te kunnen verwerken, kunt u dit te allen tijde eerst met de zorgverlener bespreken. Dit is natuurlijk alleen van toepassing als u zich hier comfortabel bij voelt. Een klacht of uiting van ongenoegen kunt u digitaal via de contactenformulier indienen door een mail te sturen naar info@primazorgdenhaag.nl.

Na het indienen van uw klacht of uiting van ongenoegen, nemen wij binnen 2 werkdagen contact met u op. Het is mogelijk om uw klacht anoniem te melden. Echter is het dan voor ons moeilijker om u een passende oplossing te bieden.

Is het bespreken van uw klacht of onvrede met de zorgverlener niet naar uw tevredenheid verlopen?

Indien uw klacht of onvrede niet naar uw tevredenheid verloopt, kunt u bemiddeling van de onafhankelijk klachtenfunctionaris inschakelen. De onafhankelijke klachtenfunctionaris is onderdeel van de klachtenregeling SPOT waar Prima Zorg Den Haag bij is aangesloten. Indien een klacht die is ingediend onder de Wet Langdurige Zorg of Zorgverzekeringswet, na Behandeling conform deze regeling, niet naar tevredenheid van de Klager is opgelost en de Klager daar niet mee eens is, is sprake van een geschil. De klager kan een geschil voorleggen aan de Geschilleninstantie Zorggeschil en zich rechtsreeks wenden tot de Geschilleninstantie. Voor het reglement van de Geschilleninstantie Zorggeschil kunt u terecht op de volgende website: www.zorggeschil.nl

Hoe belangrijk is het indienen van een klacht?

Prima Zorg Den Haag streeft ernaar om ten alle tijden de geleverde zorg en andere dienstverlening te verbeteren. Met het behulp van uw feedback kunnen wij continu blijven ontwikkelen. Een klacht of uiting van onvrede wordt ten alle tijden serieus behandeld. Per situatie wordt er bekeken hoe de situatie verbeterd kan worden. Deze leerzame momenten worden tevens gebruikt bij het behandelen van andere cliënten. Zo helpt u met het indienen van een klacht niet alleen uzelf, maar ook andere cliënten. Wij streven naar tevredenheid bij u en de zorgverleners!

Formulier


Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.